آمار

آمار مطالب
مطالب :

آمار بازدید
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید کل :
آخرین بروز رسانی :

تبلیغات

بک لینک
کاربرد دی اتانول آمین

http://up.khassdownload.com/view/3103866/indexAta.png
 

دی اتانول آمینDiethanolamineبا نام اختصاری DEA یا DEOA شناخته می شود.

http://up.khassdownload.com/view/3103866/indexAta.png

 

دی اتانول آمین چیست؟

 DEA و ترکیبات مرتبط با آن، موادی آلی هستند که به عنوان امولسیفایر عمل می کنند تا در مواد آرایشی کف و حباب تولید کنند.

از طرفی این ترکیبات همچنین می توانند برای تنظیم pH یک محصول استفاده شوند.

در زمینه استفاده از دی اتانول آمین و ترکیبات مرتبط با آن این نکته حائز اهمیت است که خود DEA به ندرت در محصولات استفاده می شود.

زمانی نیز که از این ماده به تنهایی استفاده می شود دوز مصرفی بسیار کم است و صرفا جهت تنظیم اسیدیته و رفع احساس زبری محصول روی پوست کاربرد دارد.

DEA غالباً با مواد دیگری ترکیب شده و ماده جدیدی را تشکیل می دهند که از نظر شیمیایی با DEA متفاوت است. ماده جدید بسیار پایدار بوده و به راحتی تجزیه نمی شود.

کوکامید دی اتانول آمین، لورامید دی اتانول آمین و استئارآمید دی اتانول آمین از جمله ترکیباتی است که در حضور DEA تشکیل می شوند.

DEA و مشتقات آن علاوه بر زمینه آرایشی و بهداشتی در سایر محصولات نیز کاربرد دارند برای مثال در چندین مورد مرتبط به صنایع غذایی از قبیل بسته بندی آن ها کاربرد دارد.

 


نتیجه مطالعات NTP ،IARC و FDA روی DEA و مشتقات آن:

طبق مطالعات NTP (برنامه ملی سم شناسی) در جهت شناسایی خطرات بالقوه مواد صورت می گیرد. اما گزارشی در رابطه با خطرات مواد حین کاربرد ارائه نمی دهد.

از طرفی سرطانزایی این ماده توسط IARC (آژانس بین المللی تحقیقات سرطان) مورد بررسی قرار گرفته است و خوشبختانه به دلیل نبود شواهد کافی این ماده برای انسان ها سرطانزا شناخته نشده است.

اما به طور کلی NTP و IARC به رعایت ایمنی حین کاربرد این مواد تاکید دارند.

از طرفی FDA نیز باتوجه به گزارشات NTP و IARC خاطرنشان کرده که مصرف این ماده در مواد آرایشی خطری برای انسان ندارد و درصورت بروز هرگونه مشکل انسانی در آینده مانع مصرف این ماده در محصولات آرایشی خواهد شد.

به طور کلی هر ماده ای که از نظر FDA منجر به بروز مشکلاتی برای انسان شود با ممنوعیت مصرف در فرمولاسیون ترکیبات همراه خواهد بود.

FDA معتقد است كه در حال حاضر دلیلی بر نگرانی مصرف كنندگان جهت استفاده از مواد آرایشی حاوی DEA و مشتقات آن وجود ندارد.


برخی از رایج ترین مواد تشکیل دهنده حاوی DEA:

  • کوکامید DEA
  • کوکامید MEA
  • DEA-ستیل فسفات
  • لورامید DEA
  • لینول آمید MEA
  • میریستامید DEA
  • اولئامید DEA
  • استئارآمید MEA
  • TEA-لوریل سولفات
  • تری اتانول آمین


کاربردها
:

این ماده در روغن های برشکاری، صابون ها، شامپوها، پاک